Wand

Voor scheidings- en voorzetwanden wordt veelal gebruik gemaakt van een Metal Stud frame, waar vervolgens de isolatie en beplating op bevestigd wordt.

Voor een vrijstaande voorzetwand wordt er een Metal Stud frame opgezet, bestaande uit C-Profielen en U-Profielen. Deze worden toegepast als spouwblad voor bestaande muren in o.a. de woning- en utiliteitsbouw. De wand hoeft maar aan één kant enkel of dubbel beplaat te worden en eventueel opgevuld met mineral wol. Dit zorgt voor een aanzienlijke verbetering in de geluids- en thermische isolatie. Normaal gesproken moet het Metal Stud frame minimaal 10mm los staan van de betsaande muur. Dit om eventuele oneffenheden op te vangen. De profielen die zijn aangesloten op de omringende constructie zijn vaak voorzien van foam.

< meer info >
V

Metalstud.net

Metal Stud profielen vormen de basis voor scheidingswanden en plafonds. De profielen zijn gevormd uit verzinkt staal. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de C en U profielen.

Naar de shop
V

C-Profiel

C-Profielen zijn de staanders die geplaatst worden in de U-Profielen. C- Profielen worden zo genoemd omdat aan beide zijden van het profiel een naar binnen gezette rand aanwezig is.


V

U-Profiel

U-Profielen zijn de liggers die bevestigd worden aan de vloer en het plafond. Deze vormen de basis voor een scheidingswand. Normaal gesproken worden de U-Profielen bevestigd door middel van schroeven.

V

Plafond

Net zoals bij wanden wordt er bij plafonds veelal gebruik gemaakt van Metal Stud skeletten. Het is makkelijk verwerkbaar, snel in montage en vooral licht.