U-Profiel

U-Profielen zijn de liggers die bevestigd worden aan de vloer en het plafond. Deze vormen de basis voor een scheidingswand. Normaal gesproken worden de U-Profielen bevestigd door middel van schroeven. De slagpluggen worden met minimaal 2 stuks per wandlengte bevestigd. Het wordt aangeraden om de U-Profielen van een afdichttingsband te voorzien. Deze profielen met foam zijn vaak al geprefabriceerd.

< meer info >
V

Metalstud.net

Metal Stud profielen vormen de basis voor scheidingswanden en plafonds. De profielen zijn gevormd uit verzinkt staal. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de C en U profielen.

Naar de shop
V

C-Profiel

C-Profielen zijn de staanders die geplaatst worden in de U-Profielen. C- Profielen worden zo genoemd omdat aan beide zijden van het profiel een naar binnen gezette rand aanwezig is.


V

Wand

Voor scheidings- en voorzetwanden wordt veelal gebruik gemaakt van een Metal Stud frame, waar vervolgens de isolatie en beplating op bevestigd wordt.

V

Plafond

Net zoals bij wanden wordt er bij plafonds veelal gebruik gemaakt van Metal Stud skeletten. Het is makkelijk verwerkbaar, snel in montage en vooral licht.