Plafond

Net zoals bij wanden wordt er bij plafonds veelal gebruik gemaakt van Metal Stud skeletten. Het is makkelijk verwerkbaar, snel in montage en vooral licht. Ten opzichte van een houten skelet heeft een Metal Stud skelet geen last van 'werking'. Het zet niet uit en er wordt altijd gewerkt met een recht vlak omdat de C-Profielen in de U-Profielen geklemd worden.

Een vrijstaand Metal Stud plafond wordt opgebouwd uit horizontaal gemonteerde C-Profielen en U-Profielen.Doordat het skelet vrij hangt van de bestaande constructie onstaat er een hoge geluidsisolerende waarde. Deze Metal Stuf plafonds worden voornamelijk toegepast voor de betering van de geluidsisolatie en brandwerendheid van bestaande vloeren of daken in zowel nieuw- en utiliteitsbouw.

Het grote voordeel van deze constructie is dat je een overspanning van 5 meter kan creëren. Als de profielen in nog dikker materiaal dan 0,6mm worden uitgevoerd kunnen er nog grotere overspanningen worden bereikt.

< meer info >
V

Metalstud.net

Metal Stud profielen vormen de basis voor scheidingswanden en plafonds. De profielen zijn gevormd uit verzinkt staal. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de C en U profielen.

Naar de shop
V

C-Profiel

C-Profielen zijn de staanders die geplaatst worden in de U-Profielen. C- Profielen worden zo genoemd omdat aan beide zijden van het profiel een naar binnen gezette rand aanwezig is.


V

U-Profiel

U-Profielen zijn de liggers die bevestigd worden aan de vloer en het plafond. Deze vormen de basis voor een scheidingswand. Normaal gesproken worden de U-Profielen bevestigd door middel van schroeven.

V

Wand

Voor scheidings- en voorzetwanden wordt veelal gebruik gemaakt van een Metal Stud frame, waar vervolgens de isolatie en beplating op bevestigd wordt.