C-Profiel

C-Profielen zijn de staanders die geplaatst worden in de U-Profielen. C- Profielen worden zo genoemd omdat aan beide zijden van het profiel een naar binnen gezette rand aanwezig is. Normaal gesproken worden deze om de 60cm geplaatst. In de C-Profielen worden uitsparingen gemaakt voor het leidingwerk. Hieromheen wordt de isolatie geplaatst. De isolatie is afhankelijk van de afmeting van de C-Profielen. De profielen hebben uiteenlopende maten. Het is vanzelfsprekend dat er voor een hoge isolatiewaarde breede Metal Stud profielen worden gekozen. Voor het maken van een scheidingswand dienen de C-Profielen met de opening dezelfde richting in te staan. Tevens moet er op worden gelet dat de sparingen op dezelfde hoogte zitten. Het grote voordeel van deze Metal Stud profielen is dat alles snel op maat gemaakt kan worden.Doordat de C-Profielen in de U-Profielen gezet worden werkt u altijd met een recht vlak. Indien de stijlen verlengd dienen te worden kunnen deze in elkaar worden geschoven. Beide flenzen zijn voor dit doel ongelijk van afmeting gemaakt.

< meer info >
V

Metalstud.net

Metal Stud profielen vormen de basis voor scheidingswanden en plafonds. De profielen zijn gevormd uit verzinkt staal. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de C en U profielen.

Naar de shop
V

U-Profiel

U-Profielen zijn de liggers die bevestigd worden aan de vloer en het plafond. Deze vormen de basis voor een scheidingswand. Normaal gesproken worden de U-Profielen bevestigd door middel van schroeven.


V

Wand

Voor scheidings- en voorzetwanden wordt veelal gebruik gemaakt van een Metal Stud frame, waar vervolgens de isolatie en beplating op bevestigd wordt.

V

Plafond

Net zoals bij wanden wordt er bij plafonds veelal gebruik gemaakt van Metal Stud skeletten. Het is makkelijk verwerkbaar, snel in montage en vooral licht.